Conducerea Grădiniței cu Program Prelungit „Prichindel” Pucioasa a lansat, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Dâmbovița și Organizația „Salvați Copii” România, proiectul educațional „Școala părinților- front comun pentru copiii noștri”.
De cele mai multe ori, părinții sunt puși în situații în care nu știu cum să acționeze sau să reacționeze, confruntându-se cu diverse probleme despre care uneori le este greu să vorbească. Proiectul de față încurajează părinții să fie mai implicați în viața propriilor copii, aplecându-se mai mult asupra lor și a nevoilor acestora. Acest lucru îmbunătățește comunicarea și facilitează conectarea cu copilul, ceea ce va genera un impact pozitiv asupra performanțelor școlare și nu numai, dar și asupra stării de bine.
Potrivit directorului Grădiniței cu Program Prelungit „Prichindel” din Pucioasa, Irena Dumitru, colaborarea cu reprezentanții Poliției poate permite proiectului să abordeze probleme sociale importante, cum ar fi bullying-ul, consumul de droguri sau violența în școli. Prin conștientizarea și educarea părinților cu privire la aceste probleme, se pot lua măsuri pentru prevenirea lor, asigurarea unui mediu școlar mai sigur, dar și asupra reducerii problemelor comportamentale.
Prin intermediul proiectului, părinți vor învăța să-și cunoască mai bine copilul, personalitatea lui, răspunzând individualizat nevoilor sale, astfel încât acesta să poată atinge potențialul său maxim, iar comunicarea intrafamilială să fie optimă
Proiectul promovează starea de bine și creșterea gradului de implicare al părinților în viața copiilor. În acest sens, părinții, poliția și cadrele didactice lucrează împreună, fapt ce va genera un mediu de învățare mai sănătos și mai sigur pentru copii, dar și o colaborare eficientă și soluționarea optimă a problemelor apărute.
Așadar, scopul proiectul este de a acorda asistență specializată, mediată de specialiști (cadre didactice, reprezentanți ai instituțiilor locale sau naționale, consilier școlar etc), în vederea armonizării relației părinți-copii prin îmbunătățirea comunicării intrafamiliale.