La aproape o lună și jumătate de la suspendarea cursurilor, din pricina pandemiei de coronavirus, Ministerul Educației schimbă strategia.
Dacă la început Ministerul recomanda profesorilor să găsească modalități de susținere a lecțiilor prin intermediul rețelelor electronice de comunicare, de săptămâna viitoare această metodă de predare devine obligatorie.
“Recomandarea a fost să se încerce să se găsească soluții, inițial, să colecteze informațiile necesare accesului și participării elevilor la activitatea de predare, învățare, evaluare și a fost o recomandare. Acum am pus în practică sub formă de obligativitate, pentru că s-a simțit nevoia ca această reglementare să fie realizată prin ordin de ministru“, a declarat Monica Anisie.
Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați, iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori“, a afirmat ministrul Educației.
În ceea ce priveşte durata cursurilor online, Monica Anisie a spus că “specialiştii în ştiinţele educaţiei au avut mai multe păreri când am discutat pe tema aceasta şi părerea dânşilor a fost că este mai bine să lăsăm o flexibilitate, pentru că profesorul sau învăţătorul ştie cel mai bine cât anume poate să dureze o astfel de lecţie, 40 de minute, 50 de minute, cam aici au fost recomandările pe care le-au făcut specialiştii în ştiinţele educaţiei”.