Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Titu, printr-o manifestare cultural-artistică, care a avut loc la Casa de Cultură Titu – Târg cu tema “Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire”.
Viceprimarul oraşului Titu, Ovidiu Popescu, a luat parte la manifestare:, alături de consilieri locali, membrii ai partidelor politice, cadre didactice, scriitori, elevi, părinți, bunici.
Manifestarea a debutat cu oficierea slujbei TEDEUM, susținută de preotii: Parvu Aurelian și preot Tudor Aurelian,Paun Marian.
A urmat discursul doamnei Nicoleta Liliana Grigorescu – bibliotecar la Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană, unde în cuvântarea sa, printre altele, a spus:
“Actul istoric de la 24 ianuarie 1859, prin Unirea Principatelor Române – Moldova și Ţara Românească, cât și dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, nu realiza un simplu fapt al Unirii ci reprezenta momentul de început al constituirii Statului modern român, cu o nouă structură politică și legislativă și cu noi valori sociale și economice pe care trebuia să le promoveze”.
Activitatea a continuat, cu un recital de poezie susținut de scriitorii: prof. Mircea Drăgănescu, Alex Vâlcu, prof. Constantin Predescu Neacșu și micuțul poet Gabriel Șerban, un recital muzical susținut de elevele Școlii Gimnaziale „Pictor Nicolae Grigorescu”: Tabarcea Teodora și Burlănescu Maia, iar din partea Școlii Gimnaziale Nr.2 Titu Târg – eleva Sandu Ana – Maria, o expoziție de pictură dedicată ,,Micii Uniri,, realizată de domnii: Ion Burhan și Prof. Darius Vasile Șerbanescu dar și o spectaculoasă suită de dansuri susținută de trupa de dansatori ai Casei de Cultură Titu – „Trandafir Dâmbovițean” coordonată de coregraful Marian Grigore.
Activitatea dedicată Unirii Principatelor Române,încheindu-se cu prinderea într-o Hora a Unirii.