Au debutat lucrările la una dintre cele mai importante locații privind istoria județului Dâmbovița. Piatra de temelie a clădirii a fost pusă în 1907, iar la eveniment au participat atât Ferdinand I al României, la vremea respectivă Principe Moștenitor și Inspector General al Cavaleriei, cât și Ministrul de Război, Generalul Alexandru Averescu.
„Au debutat lucrările la una dintre cele mai importante locații privind istoria județului Dâmbovița, dar și în pentru istoria României. După cum v-am spus, în ultimii doi ani ne-am dorit reabilitarea și modernizarea Școlii de Cavalerie din municipiul Târgoviște. După reabilitare, aceasta va intra în patrimoniul cultural, și bineînțeles, vom avea aici, la Târgoviște foarte mulți vizitatori care vor trece pragul muzeului din această locație. Referitor la vizitatori, anul trecut am avut 4.488 de vizitatori, iar anul acesta, în primele 10 luni, până am închis această locație, am avut peste 6000 de vizitatori.
Prin reabilitarea acestei clădiri, vom reabilita subsolul, parterul, etajul și podul fostei Școlii de Cavalerie din municipiul Târgoviște, valoarea acestei investiții depășind 22 de milioane lei. Nu mai puțin de 8 milioane lei vor fi alocați prin fondurile norvegiene, diferența din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița. Bineînțeles, această lucrarea este în Patrimoniul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” , care se află în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.
În perioada următoare, în maximum un an și jumătate, vom redeschide această clădire importantă a istoriei României.”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.
Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște
„Eu nu cred că realizăm în acest moment importanța a ceea ce se întâmplă aici. Suntem martorii unui eveniment extraordinar, martorii unei redări ai istoriei acestui neam. Dincolo de semnificația materială, dincolo de această investiție, și vreau să-l felicit pe domnul președinte al Consiliului Județean pentru eforturile de a identifica sursa de finanțare nerambursabilă, chiar și parțială pentru această investiție, discutăm de un moment foarte important, nu doar pentru istoria județului Dâmbovița, ci și pentru istoria României. Exact în locul în care suntem acum s-a scris poate cea mai importantă pagină din istoria României, din ultima jumătate de secol. Cred că faptul că ne aflăm aici, cu ocazia demarării acestei investiții, reprezintă un lucru extraordinar de important și un lucru care peste foarte mulți ani va fi apreciat la adevărata valoare.”