Protejați-vă de soare, purtați îmbrăcăminte adecvată, lejeră, de culoare deschisă și consumați multe lichide!
Este de preferat să nu consumați băuturi ce conțin cafeină sau mult zahăr și alimente cu un conținut sporit de grăsimi, în special pe cele de origine animală.
Evitați deplasările pe drumurile publice în intervalul orar 12:00 – 18:00, mai ales în calitate de pieton sau biciclist.
Aveți grijă de copiii dumneavoastră și asigurați-vă că nu se joacă în locuri însorite pe timp de caniculă.
Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că ați alimentat autovehiculul cu combustibil suficient, că aveți la îndemână apă potabilă, o trusă medicală cu medicamente necesare și stingătorul de incendiu.
Atenție și la presiunea din pneuri. Asiguraţi-vă că este cea indicată. Și nu uitați: la temperaturi ridicate, pe distanţe mai lungi şi viteze mari, creşte considerabil riscul ca anvelopa să explodeze
Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți. În nici un caz nu șofați dacă ați consumat alcool, chiar și în cantități reduse!
Dacă aveți probleme cardiace sau alte afecțiuni medicale de natură a împiedica șofatul în condiții de siguranță, vă recomandăm să evitați, pe cât posibil, deplasarea cu autovehiculul în perioadele caniculare, iar dacă acest lucru este absolut necesar, luați-vă un însoțitor.
În timpul călătoriei, faceți pauze dese în spații răcoroase și hidratați-vă corespunzător!
Nu lăsați copiii sau persoanele în vârstă să aștepte în mașina staționată în zone călduroase, fără umbră! Starea acestora de sănătate poate fi grav afectată de temperaturile extreme!
Respectați regulile de circulație, adoptați o conduită preventivă și dați dovadă de politețe în trafic.