În conferinţa de presă de vineri, 22 noiembrie 2019, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgovişte, Mihai Constantin Ranin a vorbit reprezentanţilor mass media despre noua stagiune care a debutat în forţă la instituţia teatrală, dar şi despre deplasările trupei la festivaluri de renume din ţară şi străinătate. La întâlnirea cu jurnaliştii au mai participat Dumitru Acriș – regizorul spectacolului „Crimă și pedeapsă”, după F.M. Dostoievski, regizor independent care montează pe tot teritoriul Rusiei, care se află deja la a 4-a colaborare cu Teatrul Tony Bulandra; Dimitri Aryupin – regizorul spectacolului „Woyzeck”, după Georg Büchne; Anastasia Nașco – traducător și interpret din limba rusă în limba română și invers, asistent de regie al lui Dimitri Aryupin. De asemenea, Mihai Constantin Ranin a vorbit la întâlnirea cu jurnaliştii şi despre noua producţie a Teatrului ,,Tony Bulandra” Târgovişte, respectiv despre piesa „Crimă și pedeapsă”, care va avea premiera pe data de 5 decembrie, la ora 24.00, deci la miezul nopţii. Avanpremiera va fi pe 4 decembrie, de la ora 19.00.
„Am început în forță stagiunea la Teatrul „Tony Bulandra” și, după cum știți, cu Argonautas am plecat la Lisabona unde am jucat vreme de două săptămâni la Teatrul Da Comuna… A fost un succes așteptat, nu neașteptat și vreau să spun că am așa mândria țăranului care merge la piață cu brânză și își vinde toată brânza în capitală, pentru că le-am arătat ce putem și în același timp au văzut și actorii noștri cum se comportă actorii din lumea occidentală, într-o mare capitală a lumii, în sensul că montează decoruri, participă la toate spectacolele, își depășesc un pic condiția de artiști și a fost un lucru bun, a dus la umanizare, la apropierea noastră, trupa s-a consolidat mult mai mult. După această participare la Lisabona, am venit, am stat o săptămână și am plecat cu Othello la Festivalul din Lituania, cu emoții, pentru că spectacolul nostru s-a jucat într-un context artistic extraordinar… După aceea am fost invitați la Vilnius unde am văzut un spectacol, un fel de Sonata Kreutzer, dar mult mai amplă… Trupa s-a întors de o zi de la teatrul din Reșița unde a fost un festival, am ținut să meargă și acolo, iar trupa de păpuși a fost cu spectacolul „O noapte furtunoasă”, cu musicalul, la Festivalul de la Timișoara, oraș care va fi capitala culturală. „Crimă și pedeapsă” este următoarea noastră producție, care va avea premiera pe data de 5 decembrie, la ora 12 noaptea. S-a mai făcut lucrul acesta și a avut succes pentru că la Târgoviște la 12 noaptea, în afară de televizor, nu prea ai ce să faci… „Crimă și pedeapsă” este un spectacol făcut fără Raskolnikov, fără personajul principal”, a punctat directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgovişte, Mihai Constantin Ranin.
Dumitru Acriş, regizorul noii producţii „Crimă şi pedeapsă” a Teatrului Tony Bulandra Târgovişte a declarat că piesa pune un mare accent pe dialog şi comunicare, lucruri care lipsesc momentan din societate de astăzi… „Premiera va fi pe data de 5 decembrie, la ora 12 noaptea, un spectacol fără Raskolnikov, personajul principal. Sunt angrenați zece actori în actul teatral, cu mulți am mai lucrat și în alte spectacole. Publicul va fi pe scenă alături de actori, și, cel mai important în acest spectacol, cred că este dialogul cu publicul, acesta din urmă participând direct la spectacol. Nu vreau să dau mai multe detalii, vă invit să descoperiți, sunt lucruri care trebuie simțite. Suntem în proces de căutări, lucrăm după metoda acțiunii prin studiu. Avem repetiții lungi, până seara târziu, este un proces destul de greu, dar plăcut în același timp. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care se află în jurul acestei montări. Spectacolul va fi, ca și formă și esență, în anul 2020… Vorbim despre actualitate. Pentru că şi temele și problemele care sunt abordate în roman eu le consider, nu doar actuale, ci veșnice. Relația copii-părinți, relația soț-soție, relația frate-soră, sunt și chestii politice pe care Dostoievski, foarte voalat, le invocă în fiecare lucrare, dar nu este un spectacol politic. De data aceasta, pe scenă, nu avem nimic în afară de actori și dialog, pentru că, asta cred eu, că dialogul lipsește în societatea de astăzi, dialogul, comunicarea”, a menţionat Dumitru Acriş.