Afectată masiv de reprizele numeroase de grindină din acest an, pomicultura dâmbovițeană a pierdut foarte mult pe partea de calitate a fructelor! Cantitatea se pare că nu a fost afectată, numai că marea majoritatea a producției va trebui să meargă spre valorificare industrială, pentru că fructele sunt lovite și zdrobite de grindină. Pomicultorii dâmbovițeni își pun mari speranțe în stațiile antigrindină, numai că mai au de așteptat până în anul 2022, când este prevăzută amplasarea acestor stații în județul Dâmbovița.
,,În pomicultură am avut cam trei reprize de grindină și sunt suprafețe destul de semnificativ afectate, calitativ, este adevărat, dar aici este o pierdere importantă la fructe, la măr, păr. Oamenii au ce să recolteze pentru că pierderea semnificativă la grindină este de calitate, nu de cantitate. Fructul rămâne în pom, acolo, lovit, amărât, spart, numai că în momentul în care l-ai recoltat te duci cu el direct pe industrie, dacă ai și acolo unde să valorifici.
Cu stațiile antigrindină suntem în program, adică se vor realiza până în 2022. Noi încercăm să grăbim, dacă se poate, puțin situația. Acum avem și o declarație mai recentă a d-ului ministru al Agriculturii în care dânsul ne susține pe programul acesta. Cu siguranță vom avea stații antigrindină și în Dâmbovița, și în Argeș, exact cum este prevăzut în program’’, a precizat ing. Viorel Cigăran, directorul Direcției Agricole Dâmbovița.