Recent, Klaus Iohannis a anunțat că există trei posibile scenarii în ceea ce privește derularea orelor de curs din noul an școlar, iar acestea se stabilesc în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate.
Așadar, sunt luate în calcul:
Scenariul verde (risc mic sau deloc): mai puțin de un caz la mia de locuitori detectat zilnic în ultimele 14 zile – cursurile se fac fizic la școală.
Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt.
Scenariul roșu – peste 3 cazuri (risc mare), în care școala se închide și se țin cursuri doar online.
Prima localitate din județul Dâmbovița care anunță că este pregătită să își primească elevii în sălile de clasă, în această toamnă, este Nucet.
Anunțul a fost făcut joi, 6 august 2020, în cadrul unei conferințe de presă a PSD Dâmboviţa, de către Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet:
“Pentru că începem școala în această perioadă următoare, în 15 septembrie, ne-am decis să luăm măsuri, din timp, în cât să putem primi copiii în școală.
Nu pot fi de acord cu acel învățământ online, majoritatea elevilor rămânând singuri acasă, nesupravegheați și, de ce să nu spunem ceea ce este de spus, fără posibilitatea de a avea internet, fără posibilitatea de a deține sau procura fiecare o tabletă sau un telefon.
Pe noi ne-a prins această perioadă efectiv nepregătiți. Nu am avut banii necesari acordării acestor obiecte atât de necesare pentru învățământul online.
Mai mult decât atât, acel învățământ hibrid iar este un lucru incorect: unii la școală, alții acasă, unii săptămâna aceasta nu învață, cealaltă, da. Adică, vor fi cu certitudine goluri în pregătirea educațională a acestor copii.
Am stabilit, la întâlnirea pe care ieri am avut-o, iar astăzi, cadrele didactice au avut un consiliu profesoral, de la localitatea Nucet, încât să organizăm puțin școlile.
Într-adevăr, școlile sunt noi, dar într-una din școli am suficient spațiu pentru a lăsa un metru și jumătate între elevi. În schimb, la Școala de la Cazaci spațiile sunt mai puțin generoase decât cele de la Nucet. Și atunci, am stabilit să creem aceste spații prin degajarea claselor de diverse alte dulapuri așa încât, la Nucet, ne dorim să începem efectiv școala, profesorul să fie față în față cu elevul.
Cu o singură clasă, de la Cazaci, vom avea probleme, o vom împărți în două, dar vom găsi soluții și acolo pentru ca acești copii să învețe în școală.”