Președintele Consiliului Județean Dâmbovița – securistul Oprea Alexandru și ginerele său Alin Manole – Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița au dat dovadă astăzi de o ipocrizie de neimaginat, cei doi, ginere și tată socru, încercând printr-o comunicat de presă de o prefăcătorie rar întâlnită, să spună opiniei publice dambovitene, cât de afectați sunt ei de situația de la Gura Șuții și cât de mult le pasă de copiii din aceasta localitate.
Cu o nesimțire greu de imaginat Oprea & Manole consideră că, ”copii din școala de acolo au nevoie de consiliere psihologică” uitând însă să precizeze că duminică, în timp ce întreg Județul Dâmbovița era în doliu, cei doi benchetuiau la Runcu de ”Răvășitul Oilor”, plecând de acolo sub inflență alcoolului, fără că măcar să le pese că sute de persoane cu funcții de răspundere erau implicate îsă rezolve dispariția de la Gura Șuții.
Mâncând pastramă și turnând la vin pe gât, de speriasera pe toți cei prezenți, lui Oprea & Manole nu le păsa de micuța în vârstă de 11 ani dispărută și găsită moartă, pentru că astăzi, la 4 zile de tragedie, să iasă cu un pompos comunicat de presă!
Prin gestul ipocrit făcut astăzi de tandemul Oprea-Manole, cu siguranță un întreg județ s-a convins că cei doi nu au ce caută în funcțiile respective, fiind o ”piatră de moară” de gâtul PSD Dâmbovița.
COMUNICAT DE PRESĂ
Președintele CJD face apel la solidaritate și implicare
Într-o conferință de presă, desfășurată astăzi, 24 septembrie 2019, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), președintele CJD, Alexandru Oprea, și-a manifestat regretul pentru situația dramatică petrecută, la finalul săptămânii trecute la Gura Șuții și solidaritatea cu familia fetiței ucise.
Alexandru Oprea a precizat că a luat legătura cu instituțiile abilitate pentru a pune la punct un plan, prin care familiile afectate să fie ajutate să depășească mai ușor aceste momente.
„Autoritățile locale au făcut tot ce era posibil, aveau camere pe tot traseul, pe toate drumurile din Gura Șuții (…) sunt printre cei care solicită cu tărie ca pedepsele pentru acest tip de infracțiuni să fie modificate. Ar trebui ca instituțiile statului, în speță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, organele de poliție să poată să refuze intrarea în România a unor persoane cunoscute cu antecedente. Cred că ar trebui să fie mai aplicat rolul instituțiilor de control (…)
Am discutat cu Inspectoratul Școlar Județean, o să discut și cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție și Jandarmi, cred că trebuie dusă, în perioada următoare, o campanie de sprijinire a familiilor copiilor care învață la Gura Șuții și care, în mod cert au trecut printr-o traumă psihologică și am rugămintea, la Inspectoratul Școlar Județean și la Centrul Județean pentru Resurse Educaționale, de a pune la dispoziție prin cadrele didactice, psihologi, care să se deplaseze în perioada următoare acolo, pentru că acești copii, din școala de acolo, au nevoie de consiliere psihologică (…) Cred că Inspectoratul Județean de Poliție ar trebui să pună la punct o campanie de informare asupra acestor apucături ale unor indivizi de acest gen și poate ar trebui să acordăm mai multă atenție sistemului nostru de prevenire.
Atât eu, cât și colegii mei, suntem solidari cu drama aceleai familii, nu e ușor să-ți pierzi copilul, mai ales de maniera aceasta.
Cred că ar trebui să ne obișnuim să fim mai umani, iar comunitățile să reacționeze mai activ, în astfel de situații, să facem un efort comun și să ne obișnuim să mai facem și muncă voluntară pentru comunitate.
Cred că aceste cazuri trebuie să ne dea de gândit.”
Biroul Comunicare Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița