Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a participat la cea de-a 160-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor (COR), eveniment desfășurat la Bruxelles. În cadrul acestei sesiuni, temele principale abordate au fost legate de importanța finanțărilor nerambursabile și impactul acestora asupra administrațiilor județene și locale din România.
Sub conducerea lui Corneliu Ștefan, Consiliul Județean Dâmbovița a reușit să urmeze trendul de dezvoltare al Europei, transformându-se într-un model de eficiență în accesarea fondurilor europene. Astfel, s-au putut realiza și implementa proiecte esențiale care au avut un impact important asupra progresului județului.
„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul celei de-a 160-a sesiuni a Comitetului European al Regiunilor, la care am participat în ultimele două zile.
În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.
În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
Înființat în 1994, Comitetul European al Regiunilor funcționează ca un forum consultativ pentru autoritățile locale și regionale din Europa, fiind compus din 329 de membri care reprezintă autoritățile regionale, primarii și aleșii locali din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Acest comitet oferă o platformă prin care autoritățile locale și regionale pot influența procesul de elaborare a legislației UE, având un rol esențial în modelarea politicilor care vizează regiunile și orașele din Europa.