Aducem astăzi un omagiu înaintașilor noștri care au pus bazele întemeierii României. Se împlinesc 161 de ani de când politicienii români și moldoveni găseau puterea și înțelepciunea de a alege un domnitor comun în cele două țări vorbitoare de aceeași limbă, dar cu granițe separate. Numele ales să conducă la unison cele două state a fost cel al lui Alexandru Ioan Cuza.
Puterile române își alegeau astfel, într-o Europă tulbure, conducătorul ce avea să pună bazele unui stat modern, cu o constituție solidă și un sistem legislativ unic în Europa. Și tot ceea ce avem astăzi la dispoziție: învățământ, justiție, sistem agrar se bazează pe structuri inițiate atunci, în perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Acela a fost momentul în care România începea să devină o țară cunoscută și respectată în Europa, o țară care se dezvolta din punct de vedere economic și administrativ.
Cu speranța că ducem mai departe, cu mândrie, idealurile strămoșilor noștri, spunem și noi acum, peste sute de ani, dar cu aceeași pasiune: „Trăiască Unirea!”